Att tänka på

Spara pengar på receptbelagda läkemedel


Många familjer som antingen är oförsäkrade eller försäkrade har höga läkemedelskostnader. Med så många oförsäkrade och underförsäkrade personer i USA och höga kostnader för receptbelagda läkemedel hör du historier om människor som måste fatta beslut om huruvida de ska betala för sina matvaror eller receptbelagda läkemedel. Du hör också om personer som skär sina piller i hälften för att de inte har råd med sina mediciner. Tyvärr kan patienter som tar flera läkemedel eller tar emot behandling för tillstånd som cancer, hiv-aids, multipelskleros, reumatoid artrit och andra allvarliga sjukdomar ha hundratals och till och med tusentals dollar i receptkostnader varje månad.

Patienthjälpsprogram som också kallas receptbelagda program för fattiga har nyligen varit i media. Dessa program erbjuds av läkemedelsindustrin för att hjälpa låginkomstmänniskor som inte har receptbelagd läkemedelsförsäkring. Dessa program har funnits under de senaste 15-20 åren. Men få människor vet om dem. För att kvalificera måste du uppfylla vissa inkomstkrav. För mer information börja din sökning genom att ange "receptbelagda program" eller "patientassistentprogram" i en internet-sökmotor. En bra sajt su alltid kan lita på vad gäller att få bra pris online är kupongerna.se.

Vad händer om du inte kvalificerar dig för ett patienthjälpprogram?

Hur kan du spara pengar på dina mediciner?

En sak du kan göra är att be din vårdgivare att förskriva den generiska versionen av det dyrare märkesnamnet. De flesta generiska läkemedel är billigare än deras varumärkesekvivalenter. Både generiska och märkemedlet måste uppfylla FDAs strikta standarder, så konsumenterna kan vara övertygade om att det inte finns någon märkbar skillnad mellan generiska och varumärkesdroger. Enligt Gary J. Buehler, direktör för Office of Generic Drugs för FDA: "Den amerikanska allmänheten kan vara säker på att när en generisk läkemedelsprodukt är godkänd har den uppfyllt de strikta normerna som fastställts av FDA med avseende på identitet, styrka , kvalitet, renhet och styrka. "

Undvik att ta ett nytt och dyrare märkesnamn när ett äldre läkemedel är tillgängligt och lika effektivt. I vissa fall kan generiska läkemedel visa sig vara säkrare än läkemedelsnamn. De flesta generiska droger har varit på marknaden i flera år, så potentiella biverkningar och problem är bättre kända än med nyare droger. Webbplatsen worstpills.org rapporterar att det har förekommit många fler förekomster av hälsoproblem i samband med varumärkesnamn än hos de äldre generiska drogerna. Worstpills.org rekommenderar att konsumenterna håller sig borta från nyligen lanserade droger i flera år för att undvika denna situation. Till exempel har det rapporterats många rapporterade allvarliga biverkningar för typ 2-diabetes-läkemedlet Avandia. Det äldre läkemedlet, Glucotrol, ger lika effektiv blodsockerkontroll utan de allvarliga och möjligen dödliga biverkningarna av Avandia.

Konsumenterna kan sänka sina läkemedelskostnader genom att göra en jämförelse både lokalt och online. Jämför priser på lokala apotek, stormarknader. Det kan också vara värt att jämföra olika online källor också. En studie från National Center for Policy Analysis visar att prisjämförelse kan minska receptkostnaden för vissa vanliga mediciner upp till 90%.

Överväg att anmäla dig i en rabatthälsoplan med ett receptbelagd rabattkort. Även om du har sjukförsäkring, kanske du inte har tillräcklig receptbelagd medicin skydd. De flesta rabatthälsovinstbolagen erbjuder program som inkluderar en Rx-förmån. Du kan spara upp till 50% eller mer på dina recept med ännu större rabatter tillgängliga för postordermedicinering.

Kommentarer